preloader logo

Principis de la Carta per a un Món Solidari

1. Equitat

L'equitat introdueix un principi ètic o de justícia en la igualtat. És un valor que reconeix a totes les persones com a subjectes d'igual dignitat, i protegeix el seu dret a no estar sotmeses a relacions basades en la dominació sigui el que sigui la seva condició social, gènere, edat, ètnia, origen, capacitat, etc.

2. Treball

L’objectiu és crear feines estables i afavorir-ne l’accés a persones desafavorides o poc qualificades. Assegurar a cada membre del personal condicions de feina i una remuneració digna, estimulant el seu desenvolupament personal i la seva presa de responsabilitats.

3. Medi ambient

Afavorir accions, productes i mètodes de producció no perjudicials per al medi ambient a curt i a llarg termini.

4. Cooperació

Afavorir la cooperació en lloc de la competència dintre i fora de l’organització.

5. Sense caràcter exclusivament lucratiu

Les iniciatives solidàries no tindran únicament per fi l’obtenció de beneficis, sinó la promoció humana i social.

6. Compromís amb l'entorn

Les iniciatives solidàries estaran plenament incardinades en l’entorn social en el que es desenvolupen, el que exigeix la cooperació amb altres organitzacions que afronten diversos problemes del territori i la implicació en xarxes, com a únic camí perquè experiències solidàries concretes puguin generar un model social i econòmic alternatiu.

Més informació a: https://www.economiasolidaria.org/carta-de-principios

Aquest lloc utilitza cookies, al utilitzar aquest lloc, acceptau l'ús de cookies amb conformitat amb les nostres directrius. Per més informació legeixi la nostra Política de Privacitat. Acceptar